blog AtelierGeejee
atelier geejee header

Blog

Komend weekend is het de Kunstroute in heel Heerhugwaard. Ik doe ook mee en het atelier is geopend voor iedereen op zaterdag 15 en zondag 16 september aanstaande. Van 11.00 uur tot 17.00, dus heb je zin, kom langs! Kijk nog even in het fotoboek, daar staan leuke, eenvoudige armbandjes, waar je er 1 van mag maken. Altijd leuk!

15-04-2018
Net weer wat opgeknapt van een forse griep, die ruim drie weken heeft geduurd. Nu weer hard aan de slag! Verschillende nieuwe oordbellen gemaakt, van jadestenen in diverse kleuren en wat Bohemian oorbellen erbij gemaakt. 

19-03-2018
Twee workshops opgegeven, een workshop om wraparmand en weefarmbandje te maken op een site. Het is een hele leuke site, waar heel veel workshops staan vernoemd, door heel Nederland heen. De link is workshops.uitzinnig.nl, misschien ook leuk om eens te kijken waar nog andere workshops worden gegeven, zeker voor de mensen die niet in de buurt wonen van Heerhugowaard. 

18-03-2018
Afgelopen weken zijn er weer twee workshops geweest. Een van 2 vriendinnen, die een zweefketting van glasparels hebben gemaakt en een workshop van vader en dochter. Zij hebben dezelfde armband gemaakt, eerst natuurlijk zelf samengesteld wat betreft kleur. Met de kinderfeestjes ben ik gestopt, maar alle andere workshops zijn al te volgen met 2 personen. Tot maximaal 6, dus oma en kleindochter bijvoorbeeld kunnen ook eens langs komen om een leuk sieraad te maken! Die combinatie heb ik al eens gehad, nu vader en dochter was ook heel gezellig, met natuurlijk weer een mooi resultaat! Een armband voor om de arm, de andere wordt als enkelbandje ingezet. 

   

13-02-2018
Weer leuke tuindecoraties gemaakt, een workshop is hiervoor te boeken, of in het weekend op vaste dagen of je maakt een afspraak voor een andere dag door de weeks. Vanaf 2 personen kun je al boeken!15-11-2017
Afgelopen herftsvakantie heb ik weer twee workshops gedraaid, leuk om te doen en de resultaten waren ook mooi! Er staan foto's van de resultaten in het fotoboek om te bekijken. Ik heb onlangs ook weer de kerstworkshops open gezet en daar nog wat ideetjes bij gezet, zo oogt het net weer wat frisser! De verkoop bij Bol com gaat best wel goed, ik ben er blij mee, het levert iets meer op dan alleen de verkoop via mijn website. En met de verdiensten kan ik dan mooi weer nieuwe materialen kopen om het assortiment weer wat uit te kunnen breiden. Inmiddels staan er al bijna 1000 artikelen in de webshop, en dat is drie jaar tijd gemaakt! En er is natuurlijk ook nog het nodige verkocht, dat heb ik niet meegeteld. Merendeels verkoop ik brillenkoordjes en ik zou het leuk vinden als er ook wat andere sieraden verkocht zouden worden. Maar daar scoor ik niet hoog mee op google, de concurentie is zo ontzettend groot dat je tussen al die mensen niet meer op valt, jammer genoeg. Misschien als je betaald reclame gaat maken, maar dat is ontzettend duur en daar is mijn omzet ook niet naar. Maar wie weet, komt ook in de verkoop van andere sieraden met of zonder polymeerklei,  nog wat schot in. Ik vermaak me er in elk geval prima mee, het is zo goed te doen voor mij en mijn beperkte energie die ik heb. En het is hartstikke leuk als mensen je zelf gemaakte en ontworpen brillenkoordjes en sieraden toch kopen!

17-10-17
wat nieuwe brillenkoordjes gemaakt van plat kunstsuede in combinatie met mooie gekleurde zoetwaterpareltjes en kleine Tibetaanse versierde kraaltjes, of in goud- of zilverkleur. In het fotoboek staat er een mooie fotocollage van.

3 oktober 2017

Vanmiddag stond er plotseling een mevrouw op de stoep, met de vraag of ze mijn sieraden mocht zien. Ze bleek gebeld te hebben, maar dat had ik natuurlijk weer niet gezien op mijn mobiel. Dat was net toen ik de hond aan het uitlaten was, zo gaat dat vaak en ik heb natuurlijk daarna niet meer op mijn mobiel gekeken...In elk geval: natuurlijk mocht ze alle sieraden zien! We zijn samen naar het atelier gelopen, waar het weer eens een vreselijke rommel was.....Ze zocht iets bij haar nieuwe jurk, waar de kleuren groen, grijs, creme en zwart in zitten. Nou is groen altijd al een moeilijke kleur, want er zijn zo veel soorten groen, die je zeker niet altijd kunt combineren! En in de jurk leek het meer op petrol, dan op groen... We zijn in de kralenbakken gedoken en uiteindelijk zijn er wat kralen uitgekomen, die prima pasten bij de kleuren in haar jurk. Zij moest nog wat boodschappen doen en zou een uurtje later terugkomen om de ketting op te halen. Ik heb er een 3-snoeren ketting van gemaakt (natuurlijk alles in onderling overleg) , zoals je hieronder kunt zien op de foto. Zij kon de ketting gelijk mee naar huis nemen en zij was blij met het mooie resultaat! Ik ik ook natuurlijk, wat dat vind ik leuke dingen: iemand blij maken met een mooi handgemaakt sieraad! Jammer, dat dit zo weinig voorkomt....16 sept 2017

Voordat je het weet, is het al bijna weer herfst geworden! Wat gaat de tijd snel! Ik ben gestopt met het geven van kinderfeestjes. Er gaat voor mij te veel energie inzitten en dat trek ik gewoon niet meer. De kinderfeestjes zijn dus van de site afgehaald. Wat overblijft, zijn de workshops voor de volwassenen. Daar gaat ook veel energie inzitten, maar toch minder dan in een kinderfeestje. Daarom zijn de volwassenen welkom! En je hebt heel wat te kiezen: er zjn best veel workshops die te volgen zijn. Het aantal deelnemers is minimaal 2, dus ook moeder en dochter kunnen iets boeken. Maximaal tot 6 personen, ivm de ruimte in mijn atelier.
Ik ga me meer op alle brillenkoordjes richten. Er zijn nu diverse keuzes bij de bestelling mogelijk: wil je een doorzichtig rubbertje, met zilverkleur of goudkleur of wil je een zwarte met ook deze keuzes. Dat is allemaal mogelijk, bij heel veel soorten brillenkoordjes. Ook bij sommige koordjes kun je kiezen of je bv 4 of 6 mooie Tibetaanse verzilverde kraaltjes wil hebben (tegen een kleine meerprijs). Alle keuzes zijn te vinden bij het koordje wat je wilt bestellen. Staat er niets bij, dat kan ook, niet alle koordjes hebben keuzemogelijkheden. Ik ben nu druk bezig omvan alle kinderkralen leuke pakketjes te maken, die ik op mijn site en via Bol Com ga verkopen. Daar staan trouwens ook al een paar brillenkoordjes op van mij. Al met al is er genoeg te doen! 


31-07-2017

Hoe bevestig je een rubbertje aan je ringetje van je brillenkoordje?


Het makkelijkste is om twee tangen te gebruiken (zie foto hieronder). De ene tang beweeg je naar je toe, de andere tang van je af. Zo open je een ringetje. Hetzelfde doe je als je het ringetje wilt sluiten, maar dan duw je eindjes weer naar elkaar toe. Heb je maar 1 tangetje, dan kun je als 2e tang een pincet gebruiken, dat werkt ook. 
 

Hoe bevestig je een brillenkoordje met een rubber lusje aan je bril?

Hieronder is te zien, aan welke brillen een koordje met een rubber lusje te bevestigen is. Je doet de lusjes bij allebei de scharnieren. Doe je bril dan weer dicht en kijk of de lusjes niet klem komen te zitten. Is dit het geval, dan ben je klaar en je brillenkoordje zit goed. Kijk maar even naar de foto's hieronder.  

 

  

En aan welke brillen lukt het niet om zo een koordje te bevestigen:

Op bovenstaande bril kun je een piepklein elastiekje schuiven, zodat je rubber lusje niet van je poot af schuift. Deze zijn te koop bij een drogisterij, soms in doorzichtige versie, maar ook in het zwart of in diverse kleuren. Dan is je probleem ook opgelost en kun je deze brillen ook voorzien van een brillenkoordje met rubber lusjes. 23-06-2017

Hoe maak je een schuifknoop?

Ik gebruik regelmatig een schuifknoop als ik wil dat de hanger die ik heb gemaakt, in verschillende hoogtes kan hangen. Het is niet moeilijk, alleen moet je even weten hoe je het moet doen. Volg de stappen van de foto en je hebt ook een schuifknoop gemaakt.  

     

Doe nu hetzelfde aan de andere kant van je ketting. Ik draai hem meestal even om, zodat je dezelfde tekeningen kunt volgen als hierboven.
Je kunt er trouwens ook een meervoudige schuifknoop van maken, dan wikkel je zoals bij foto 2 meerdere malen (2 tot 5 keer bv) het uiteinde om het draad en voila: daar is de meervoudige schuifknoop!

      

Je kunt de knoop ook nog vast zetten met lijm, maar pas er dan voor op dat de schuifknoop niet vast komt te zitten, dus kijk goed waar je de lijm doet! De schuifknoop houdt zich trouwens ook goed zonder lijm. De uiteindjes van het overgebleven koord kun je, als er lijm aan zit, wel iets korter afknippen dan zonder. Succes met het maken van je schuifknoop!

11 juni 2017
Zo, even er tussenuit geweest en een weekje vakantie genomen. Kaya, mijn hond, was superblij om me weer te zien. Zij was in pension geweest. De webwinkel was gedurende mijn vakantieweek wel open en er waren gelukkkig toch een paar bestelingen binnen gekomen, ondanks het feit dat erbij vermeld was dat het even zou duren voordat het pakketje verstuurd zou worden. Afgelopen week ben ik naar de groothandel geweest en daar heb ik heel mooi nieuw soepel leer in gekocht voor de brillenkoordjes. Er zijn nu brillenkoordjes gemaakt van heel soepel plat leer, ook van nappaleer en suede. In diverse kleuren, maar ook in brons, goud en zilverkleur, zelfs met een werkje! Er zijn wat aanvullingen bij het rond gevlochten leer van 3 mm, in verschillende kleuren blauw. Een hele inverstering weer in leer! Bovendien zijn de plastic ringetjes op de site geplaatst. Ik ga ook weer verder met nieuwe brillenkoordjes, die eenmalig gemaakt worden, met mooie versieringen. Deze koordjes zijn dus exclusief! Leuk om te doen! Ik hoop dat deze brillenkoordjes gewaardeerd gaan worden, ik vermoed van wel, want er zijn er al een paar van verkocht. Waxkoord van 5 mm plat, is toegevoegd aan de collectie. Er is dus van alles te koop, van hoog tot laag geprijsd, voor iedereen wat.
Alles in de tuin was in een week enorm gegroeid, dus daar moet ook nodig weer wat gebeuren. Al met al, weer veel werk aan de winkel, ik hoef me niet te vervelen!

23 mei 2017
Zo schrijf je niets op je blog, en het volgende moment zoals nu, komt al weer een blog berichtje. Onlangs heb ik een brillenkoordje verkocht via de website, maar dit brillenkoordje bleek met de bijbehorende rubber lusjes niet goed te functioneren. Het zijn brillen met een ander scharnier, vaak betreft het wat dikkere poten, die als je de bril dicht doet, geen opening hebben waarin het lusje past. Dus ik ben op zoek naar oplossingen. Op dit moment heb ik een bestelling lopen van hele kleine elastiekjes, doorzichtig. Ze zijn rond, met een diameter van 15 mm. Deze elastiekjes kun je door het oogje doen waar normaal geproken het lusje aan vast zit. Als je het elastiekje vast hebt gemaakt aan het ringetje, kun je de rest van het elastiekje winden om de brillenpoten, zo strak, dat de elastiekjes er niet meer af schieten. Dat is een oplossing eventueel. Een andere oplossing is een elastiekje kopen bij een orthodontist, die blijken ook allerlei kleuren te hebben en het zijn natuurlijk ook kleine elastiekjes. Gezocht op internet, maar deze elastiekjes zijn niet los te koop. Dus heb ik een mail gestuurd naar een orhodontist in Heerhugowaard. Nog geen antwoord terug gehad, maar dit zal binnenkort wel komen. Al met al een gedeeltelijk opgelost probleem, waar ik nog op terug zal komen. Want het is wel zo fijn als brildragers van diverse soorten brillen een koordje kunnen hangen aan hun bril! 

mei-2017
Dat was heel lang geleden, dat ik wat geschreven heb....maar ik zie dat er toch regelmatig gekeken is op het blog, ondanks het feit dat het tijdelijk uitgeschakeld was onderaan in de webshop, omdat ik er geen tijd voor had genomen...te druk geweest...op verschillende fronten: in de tuin moest ook het nodige gedaan worden en dat is nu ook weer wat op orde. Ik wist niet dat geraniums zich zo konden uitzaaien, wat vreselijk, het stond overal! En bovendien heb ik een ongelukje gehad, met een grote zware tegel uit de tuin, die op mijn wijsvinger terecht kwam, waardoor het bovenste kootje gebroken was. Ik zit nu nog met een spalkje om, want het kon niet in gips, omdat er ook een open wond was ontstaan. Dus behoorlijk balen, maar hopelijk geneest het goed en mag de spalk er over twee weken weer af! 
Maar goed, ik ben er weer, met mijn verhalen. De collectie brillenkoordjes wordt steeds meer uitgebreider:er komen steeds weer nieuwe ideetjes die dan weer uitgevoerd worden. Op Pinterest staat een schat aan ideeen, die je kunt bewaren en later terug kijken, als je weer iets zoekt. Ideaal is dit, want zo kom je weer op nieuwe ideeen! Wat een uitvinding, Pinterest!
Uitbreiding van de brillenkoordjes zijn de metalen balletjesketting, de schakeltjesketting en nu weer de kunstsuede brillenkoordjes met versiering. Deze laatste serie is uniek, want van alle kunstsuede brillenkoordjes met versiering maak ik er maar één van. Dan wordt mijn creativiteit steeds weer uitgedaagd en wordt het geen produktieproces van alles het zelfde en zo blijft het leuk en steeds weer een uitdaging! Om met polymeerklei te werken kom ik eigenlijk tijd te kort, dus dat schiet er wat bij in, jammer genoeg....en kleien met een gebroken wijsvinger zit er ook nu niet in, dat is te lastig. Brillenkoordjes maken lukt gelukkig nog wel, dus als er een bestelling binnen komt, kan dat in elk geval worden gemaakt! Afgelopen tijd nog wat workshops gehad, een kinderfeestje en wat workshops voor volwassenen. De eindresultaten staan in het fotoboek. 


11-2016
Best wel druk geweest afgelopen maanden...een grote partij brillenkoordjes gemaakt voor een bruiloft (ruim 60 stuks), nog een workshop gegeven en wat sieraden en brillenkoordjes verkocht via de webshop. Gister heb ik me opgegeven voor een sieradenmarkt die over 2 weken gehouden wordt in Alkmaar. Ik heb inmiddels zo veel nieuws gemaakt de laatste maanden dat ik wil proberen er toch iets meer van te verkopen, naast de webshop. Het is op zaterdag en zondag, mensen moeten entree betalen, dus de mensen die daar komen, komen in elk geval gericht. Dat scheelt. Mijn gezondheid gaat redelijk goed, maar deze twee dagen zal ik moeten bekopen met een verveldende, extra vermoeide week daarna. Inmiddels is gebleken, dat er toch geen sprake is van coeliakie (gelukkig maar!), maar ik zal wel op moeten passen met te veel gluten eten. Met name van het bruin brood heb ik dan last. Maar goed, daar valt mee te leven. Ik zie dat de vorige blog van juni was, wat een eind weg al weer! Mijn site heb ik afgelopen week ook weer in een wat nieuwer jasje gestoken en ik ben er tevreden mee.  Gister nog even op zoek geweest naar rekjes om de sieraden aan op te kunnen hangen op de komende beurs. Dat is redelijk gelukt, ook met dank aan Marktplaats. Vanmiddag 4 langwerpige dienblaadjes gekocht bij de Action, die ook omgetoverd gaan worden tot een rekje voor mijn brillenkoordjes. Foto ervan volgt nog. En volgende week zaterdag weer een leuke workshop geven aan een groep vrouwen in Wormer, die allemaal een wraparmband gaan maken. En nu weer op naar de Sinterklaas en Kerst!
Een extra kerstworkhop heb ik ook toegevoegd, dus maar hopen op wat belangstelling! 

29 -06- 2016
De afgelopen tijd was een beetje moeizaam qua gezondheid. Ik ben bijna toe aan 10 weken 30 gram extra gluten eten per dag en aankomende dinsdag wordt een darmonderzoek uitgevoerd. Ik kan daarna gelukkig weer glutenvrij gaan eten en ik vermoed dat al mijn klachten en vermoeidheid dan weer behoorlijk af zullen nemen. Wat ben ik daar weer blij mee! Ik ben nu de dagen aan het aftellen.....
Uiteindelijk heb ik toch nog wel nieuwe sieraden en brillenkoordjes gemaakt, een spaarprogramma opgezet voor mensen die vaker wat willen kopen, een nieuw logo voor de site ontworpen en ik heb op de Tango Open dag gestaan in Alkmaar in de grote Sint Laurenskerk, waar dat evenement gehouden werd. Er is weer een leuke foto gemaakt door de fotograaf Emil de Jong, van kijklens.nl, hieronder weergegeven. Al met al was het een geslaagde middag. De workshops voor volwassenen komen nog niet echt van de grond, dus ik heb maar besloten om "betaald" te gaan adverteren via Facebook, om zo een start te maken. De planning staat op de site, elke zondagmiddag om de twee weken is er een mogelijkheid om een workshop te volgen. Je kunt dan kiezen uit alle workshops die vermeld staan op de site. De prijzen zijn verschillend en op deze manier kun je je eigen te maken sieraad en budget bepalen. De groep is maar klein: hooguit 6 personen, want als de groep vol is en iedereen wil wat anders maken, dan zijn dit meer dan genoeg mensen om ook goede begeleiding te kunnen aanbieden. De eerste persoon heeft zich al aangemeld! En ik ga er van uit dat er nog wel meer aanmeldingen zullen komen!  De workshop gaat in ieder door met een aanmelding van 2 personen. Leuk om te geven en om zelf te doen!


23-04-16:
Tjee, al weer een hele tijd geleden, zie ik, dat ik een blog heb gemaakt! Schandalig! Ik ben wat aan het modderen geweest met mijn gezondheid en inmiddels is er nog steeds geen echte diagnose gesteld. Ik had al jaren last van mijn buik, ben al tijden moe en ik heb eigenlijk altijd de schuld gegeven aan de chronische leukemie die ik heb. Maar de leukemie blijft goed op dezelfde waardes zitten, dus eigenlijk kan die vermoeidheid daar niet echt van komen, denk ik zelf toch ook wel. Dus aan het "shoppen" geweest om toch eens te achterhalen waar die vermoeidheid nu eigenlijk toch vandaan komt! En waarschijnlijk heb ik het gevonden. Uit een bloedtest bleek, dat ik een allergie heb voor gluten. Dus ben ik glutenvrij gaan eten en dat hielp! Geen last van buikpijn meer, geen remsporen meer in de wc, geen lawaai in mijn darmen en ook een stuk minder vermoeid. Om een lang verhaal kort te maken: ik eet nu weer wel gluten voor 10 weken op aanraden van de MDL arts(de klachten zijn overigens gelijk weer terug), maar na die 10 weken wordt een stukje uit mijn darmen gehaald voor nader onderzoek. En daarom moet ik weer 10 weken 30 gram gluten per dag eten, anders kan de MDL arts geen juiste diagnose stellen. En dan zal daaruit blijken of ik coeliakie heb of dat het gewoon "alleen maar" een glutenallergie is, want dat laatste staat nu inmiddels wel vast. Wat een getut en een gedoe.....Dus was ik al allerlei recepten aan het sparen en opslaan en daar ga ik gewoon mee door! Het lijkt vervelend, een glutenvrij dieet, maar eerlijk gezegd zijn er heel veel recepten die heerlijk smaken en mis ik de tarwes niet veel. Wel een lekker sneetje brood, want glutenvrij gekocht brood is niet te eten. Dus misschien na die 10 weken zelf maar glutenvrij brood gaan bakken, want dat smaakt nog het beste! 
Maar tussendoor ben ik natuurlijk gewoon verder gegaan met het maken van sieraden. Ik heb veel met leer gemaakt, voornaleijk armbanden met of zonder metalen versiersels. Maar ook een combinatie van leer en fimo is in de collectie gekomen, waar ik blij mee ben. Alle armbanden zijn ook leuk te combineren, meerdere tegelijk staan mooi in dezelfde tinten....
In de zomer ga ik ook wat buitendecoratie proberen te maken van fimo. Fimo is sterk, het verkleurt niet en er zijn best wel leuke bloemen van te maken (op stokje bijvoorbeeld)...Dus wie weet wat er uit komt! Mijn eerste simpele bloemetje staat al in de tuin en op een paal heb ik een leuke versiering gehangen:

  
24-11-2015
Wat gaat de tijd snel! Het loopt al weer tegen Sinterklaastijd aan! Op dit moment werk ik aan een nieuwe workshop, waarbij 4 of 5 armbandjes kunnen worden gemaakt, naast een simpele ketting aan draadstaal of bijpassende oorbellen. Er zijn nu 4 armbandjes klaar, maar dee serie moet dus nog uitgebreid worden met wat meer voorbeeldjes, waaruit mensen dan straks kunnen kiezen: iets met leer, iets met metaal, iets met macrama( staat er nog niet bij), iets met glasparels in een wraparmband. Even de foto van de eerste 4 armbandjes: ze zijn zowel los als allemaal tegelijk te dragen, omdat alles op elkaar is afgestemd. Een leuke workshop waar je een hele middag mee kunt vullen! Dus dit is het begin......


 


Verder ben ik bezig geweest met allerlei nieuwe workshoponderwerpen voor volwassenen: nieuwe heel lichte brillenkoordjes, van leer, van waxdraad met houten kraaltjes, metaalkraaltjes enz. Dit allemaal naast mijn brillenkoordjes met rocailles, die ik al langere tijd maak. Ze zijn allemaal te vinden op mijn site. Wist je overigens dat ik met mijn brillenkoordjes te vinden ben op de 1e bladzijde van google chrome? Daar ben ik best trots op! Hier is dan zo'n brillenkoordje, lekker licht om te dragen, ik gebruik ze natuurlijk zelf ook!Verder zijn er een aantal nieuwe workshops bijgekomen: kraaltjes weven met een weeftoestel. Leuk om te doen, maar ik bleek wel een neiwue bril nodig te hebben om alles goed te kunnen zien! Maar dit is nu weer in orde. Alle kraaltjes kun je van te voren in een zelfgemaakt patroon leggen, op ruitjespapier kun je dit dan intekenen, maar je er staan heel veel voorbeelden op bv pinetrest, die ook kunt gebruiken. Het is veel priegelwerk, maar het resultaat is leuk!Een andere nieuwe workshop is het maken van schuifkralen van (fino)klei, die over leer heen geschoven worden. Geeft een stoer effect en de mogelijkheden zijn eindeloos, qua kleur, formaat en structuur. Je kunt je daar goed in uitleven en ook dit geeft een hele leuke armband als resultaat, met een goed magneetslot.De andere workshop met klei en leer is weer anders, maar ook dit geeft een leuk effect:


------------------------------------------

11-08-2014:
De zomer is al weer een eind gevorderd, we hebben in elk geval tot op heden een prima zomer gehad! Het was zelfs zo heet af en toe dat het werken met klei niet meer lukte! Maar toch zijn er weer nieuwe dingen bij gekomen: uiltjes van fimoklei als sleutelhanger of tashanger, wat nieuwe kettingen en armbandjes van gevlochten leer met bedeltjes. Sinds kort heb ik letters als kraaltjes kunnen toevoegen, waardoor er ook heel leuke combi's te maken zijn met namen.  


   

De bedelarmbandjes met leer zijn ook te bestellen. Ik heb leer in diverse kleuren en er is dus van alles mogelijk, bijvoorbeeld 1 of 2 of zelfs 5 maal om de pols! Alles is leuk om als kadootje weg te geven, het is dan een zeer persoonlijk kadootje als je naam er ook op staat! De brillenkoordjes zijn ook wat aangevuld en de sieraden met fimoklei nemen wel toe, maar heel langzaam. Het is een heel werk om van fimoklei wat te maken, je moet heel precies werken, daarna afbakken in de oven en vervolgens schuren, schuren en schuren!! Als laatste is het polijsten aan de beurt en dan glimt het prachtig.

Ik heb nog wat ander nieuws: ik ben gevraagd om workshops te komen geven op de Creadagen. Dit is een beurs in Nieuwegein (5,6 en 7 september) en Apeldoorn (in oktober), waar heel veel kramen staan van bedrijven waar je van alles op creatief gebied kunt kopen. En dus ook een workshops kunt volgen, oa die van mij! Ik heb er zin in!

September wordt uberhaupt een druke maand: ik doe ook mee met de art-route van Heerhugowaard. In de arthotheek van de Gemeente Heerhugowaard wordt van iedereen die meedoet, een eigen creatie tentoongesteld. Eerst krijg ik nog een interview met de krant, dit wordt thuis afgenomen en er worden wat foto's gemaakt. En vervolgens stelt iedere kunstenaar/ ontwerper zijn huis open in het weekend van 20 en 21 september,  dus drukte genoeg! Ook dan ga ik wat workshops klaarzetten, die mensen dan kunnen volgen op die dagen.Al een paar dagen boven bezig, om een kamer in te richten voor de workshops. Rustig aan en elke dag wat doen, dan lukt het wel. Vandaag is de kamer in elk geval leeg gemaakt en de vloerbedekking er uit gehaald, want dat lijkt me niet zo handig om dat op de vloer te laten liggen. Komende dagen weer verder daarmee, maar als ik laminaat ga leggen, moet dit een paar dagen aclimatiseren, dus nu even een verplichte stop. De tijd doet me denken aan de periode dat ik in Heeg woonde. Samen met mijn dochters heb ik daar een aantal jaren gewoond. In een heel leuk pandje, met een vissersmanshuisje achter in de tuin. Toen ik net klaar was met de studie pedagogiek, lukte het niet om een baan te vinden. Het was net zo'n rottijd als nu wat betreft het zoeken naar werk. Bovendien was het lastig met kleine kinderen, want overblijven op school was toen, zeker in Friesland, niet gebruikelijk. Mijn hobby was toen pottenbakken, ik had een draaischijf en daar maakte ik kopjes, vaasjes, kannen enz. op. Ik heb toen het vissersmanshuisje verbouwd tot atelier en daar kwamen in totaal 4 schopschijven in te staan. Ik heb een een grote bakoven aangeschaft om alles in af te kunnen bakken. Heeg is een toeristendorp, er leggen veel boten aan van zeilers, omdat Heeg pal aan het Hegermeer ligt. Dus mijn kamer was gedeeltelijk winkel geworden: ik verkocht daar zelf gedraaid aardewerk en eigen gemaakte fotokaartjes van zeilschepen, masten enzovoort. Overdag was ik op deze manier thuis voor de meiden en 's avonds gaf ik les op de schopschijf aan volwassenen (babyfoon aan). Overdag vooral woensdag- en zaterdagmiddag kwamen groepen kinderen om hun potje te draaien op hun verjaardagsfeestje. Achteraf bakte ik deze dan in de oven met een laagje glazuur erop. Prachtig resultaat en de kinderen vonden het heel leuk! Maar ik kon er niet van leven en na een paar jaar, toen de meiden wat ouder waren en zelfstandig tussen de middag thuis konden komen, ben ik toch gestopt hiermee. De dip in de arbeidsmarkt was wat minder en ik ben de reintgratiekant ingerold: ben dus weer gaan werken als trainster met mensen die werkzoekend waren en daar een training voor kregen om vervolgens weer op de arbeidsmarkt te kunnen intreden. Ik heb veel verschillende opdrachten gehad: ook outplacement voor diverse groepen mensen, dat was een leuke tijd. Maar nu even terug naar het heden: bedenken wat ik op de vloer wil hebben in de kamer boven. Inmiddels is de kamer beneden helemaal vol geraakt met van alles: kralen, doosjes en ga maar verder. Het lijkt me heerlijk als dit alles naar boven kan, dan is de kamer weer opgeruimd!

9 april 2014:
Het atelier is klaar: er ligt laminaat op de vloer, er staat een tafel in met 8 stoelen er om heen, er zijn kasten en er er hangen twee gekleurde borden met mijn handgemaakte sieraden aan de muur! Ik ben er trots op, de vloer zelf gelegd, de borden zelf gemaakt, Ikea weer blij gemaakt met de kast, tafel en stoelen. Heb al verschillende complimenten geregen dat het er zo leuk uit ziet. Ook nog met uitzicht op het meer van Luna (2e verdieping), schitterend! Laat nu de klanten maar komen, ik ben er klaar voor! Vandaag nog een lading kralen binnen gekregen, dus ook die voorraad is goed op peil: er is keuze genoeg om daar iets leuks van te maken. Overmorgen komt er nog meer klei binnen, een nieuwe soort klei, waar kleinere kinderen iets mee kunnen maken, zonder dat deze klei gebakken hoeft te worden. Vandaag een aantal voorbeeldjes gemaakt van een hondje, een poesje enz, die ik morgen in mijn album zal zetten. Dan hebben de kinderen nog meer voorbeelden wat ze eventueel kunnen gaan maken van klei. Nu nog even wat foto's van het atlelier toevoegen, dan heb je een idee waar je terecht komt als je boekt voor een workshop!
 
Blognaam
31 juli 2017
31 juli 2017

Hoe maak je een rubber lusje aan een brillenkoordje? 
Blognaam
21 juli 2017

de zomer voorbij, tijd voor een kinderfeestje of workshop
27 augustus 2015


De scholen zijn weer begonnen in Noord Holland en ik merk dat er weer meer gezocht wordt op internet naar bijvoorbeeld kinderfeestjes. Hier ben je dus op het juiste adres! Het maken van sieraden vinden kinderen vaak erg leuk en met een goede begeleiding, zeker even in het begin, kunnen ze vaak zelfstandig verder om het sieraad af te maken. Het is leuk om te zien, dat ieder kind zijn eigen kleuren kiest en dat er dan daardoor veel verschillende uitkomsten zijn met een dezelfde soort armband. Je merkt dat sommigen heel snel een keuze gemaakt hebben voor een bepaalde kleur of kleuren, maar meestal zit er ook iemand bij die veel moeite heeft me
26-06-2015
23 juni 2015

Zo, daar ben ik weer eens. Ik heb het druk gehad de laatste tijd, met marktjes, braderieën en nog wat workshops, zowel in mijn atelier als bij mensen thuis. Maar de markten en braderieën vallen me zwaar, ik heb de beslissing genomen dat ik daar maar niet meer aan mee ga doen.  Het kost me te veel energie, die ik niet heb door mijn chronische ziekte, waardoor ik een beperkte energie heb). Het duurt vaak veel te lang en ik moet uren daarna bijslapen, dat is niet de bedoeling lijkt me zo. De workshops zijn korter qua tijd en dit is voor mij net te doen. Het moet wel leuk blijven en mijn gezondheid staat toch bovenaan. Soms moet je beslissingen nemen, die niet leuk zijn, maar het kan niet anders. Ik heb in elk geval nog genoeg ideeen om van alles te gaan maken, ook van fimoklei. En
Braderie in Heerhugowaard
10 mei 2015

Pfff....wat was het koud, gistermorgen op de braderie, op het Raadhuisplein in Heerhugowaard! En harde wind!! Ik kwam aan en er werd direct gevraagd of ik extra zeilen en pinnen bij me had om de wind tegen te houden. Nee natuurlijk, want dit was voor mij de eerste keer dat ik buiten op een braderie ging staan! Maar gelukkig was de buurman zo vriendelijk om een extra zeil aan me te geven en de stand werd ook nog vastgebonden aan de lantaarnpaal waar ik naast stond. Dus mijn zwarte kleedjes uitgespreid, alle sieraden erop en ja hoor....dat zat er in: alle hogere "bustes" met een ketting erop mijn sjaals in plastic waaiden weg. Gelukkig zag ik het op tijd en kon alles weer terug vinden en oprapen van de grond. Wat een gedoe.... De krat waar alles in zat, heb ik toen maar op de sjaals
april 2015: nieuwe armbanden gemaakt van fimoklei en leer
15 april 2015

Afgelopen zondag naar Houten geweest. We hebben daar met 8 vrouwen in totaal een nieuwe techniek geleerd om een armband met fimoklei en leer te maken, naar het voorbeeld van Anna Bragina. Het was heel gezellig, maar bovenal ook leerzaam en ik ben twee heel mooie nieuwe armbanden rijker. Ben zeer tevreden met het resultaat!Inmiddels heb ik me ook opgegeven voor de braderie in Heerhugowaard, op 9 mei. Dus hard aan de slag om weer nieuwe dingen te maken, die ik op de braderie dan kan verkopen. 
maart 2015 resultaten van een workshop
13 maart 2015

Vanmiddag een workshop gegeven en dit zijn de resultaten! Grappig, weer heel verschillend qua ontwerp en compositie, iedereen was er weer heel blij mee!Ook de twee zweefkettingen zijn leuk geworden: kijk maar hieronder:


 
Sjaalhanger
25 februari 2015

Vind je het ook zo vervelend als een sjaaltje zo strak om je nek gaat zitten? Dat hoeft niet, als je een sjaalhanger koopt of zelf maakt. Je doet je sjaal er door heen, die vervolgens op dezelfde hoogte blijft hangen en je kunt er een grote hanger aan bevestigen of allerlei kleinere sliertjes met kraaltjes aan maken. Net wat je zelf het mooiste vindt!


  


Ketting met holle kralen van fimoklei in paarstinten. Het lijkt heel zwaar, maar het weegt bijna niets!!


Zo maar even wat nieuwe foto's van nieuwe sieraden
25 februari 2015
      
 
Start van de blog: maart 2014
20 juli 2014

maart 2014: Tja, nu zit ik voor het eerst van mijn leven op een blog! Dus vind ik dat ik dit maar eens moet gaan invullen. Het wordt een persoonlijke blog, want dat past het beste bij mij. Maar hoe zal ik beginnen? Ik zal gaan starten met iets te vertellen uit het verleden. Eerst wat over mijn opleidingen, dat lijkt me wel handig. Ik ben gestart met de MMS, die al heel lang geleden de nek om is gedraaid. Het was een opleiding voor meisjes, die voornamelijk bestond uit vakken gericht op talen, 4 stuks: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Daarnaast natuurlijk nog een aantal andere vakken zoals aardrijkskunde en geschiedenis. En natuurlijk de andere vakken zoals muziek, kunstgeschiedenis, tekenen en handwerken. Daarnaast
06-07-2014
20 juli 2014

06-07-2014: Hard gewerkt deze week, een paar dagen niet, want ik was gevloerd door vermoeidheid, terwijl ik zo graag weer verder had willen werken. Maar ja, dat zijn de beperkingen waar ik steeds tegenaan loop. Af en toe vrij deprimerend, omdat je in je hoofd nog zoveel meer wil, maar gelukkig ben ik er weer! Ik ben hard aan de slag gegaan met nieuwe fimocanes, waarvan ik nieuwe kettingen heb gemaakt. Ik heb me aangesloten bij een fimogroep op Facebook en hoop daar tips te krijgen wat er nog meer allemaal mogelijk is. Ik had een fimopistooltje gekocht, maar dat werkt dus niet. Veel te licht en ik had diverse blaren in mijn handen staan, om de klei door dit pistool te duwen. Lukt dus voor geen kant. Soms klopt het: goedkoop is duurkoop, ik zal nog eens proberen of de silk caly er we
28-06-2014
28 juni 2014

Al weer een tijdje geleden dat ik wat op het blog gezet heb, zie ik. Ik heb inmiddels de workshops uitgebreid en nieuwe producten gemaakt. In mijn eigen tijd, die ik soms te kort vind. Maar het is niet anders. Twee weken geleden werd ik opgebeld door de artotheek in Heerhugowaard, met de vraag of ik een interview wil geven, met foto's erbij natuurlijk aan het Heerhugowaards Nieuwsblad. Natuurlijk wil ik dat graag doen. Ik heb me namelijk al eerder opgegeven voor de kunstroute in Heerhugowaard. Mijn atelier is dan 2 dagen geopend en iedereen kan langs komen, ook om iets simpels te maken. Het is het weekend van 20 en 21 september, leuk!! Maar dit nodigde uit om hard aan het werk te gaan, om nieuwe workshops te maken en nieuwe techniekjes in te zetten. Maar ik kreeg de kous wel op mij
7 mei 2014
07 mei 2014

Afgelopen week wat gespeeld met de nieuwe kinderklei, waarvan de kleurtjes heel licht en vrolijk zijn. Het is hele soepele klei, die wat rubberachtig op droogt aan de lucht. Er zijn heel leuke dingen mee te maken, zoals je wel kunt zien hieronder.Ook heb ik wat "canes" gemaakt van de fimoklei. Dit zijn rolletjes van verschillende soorten klei, die je zelf maken, zodat er bijvoorbeeld een bloemetjespatroon ontstaat. Allerlei patronen zijn op deze manier te maken, ik zal jullie niet vermoeien met hoe je dit moet doen, maar er komen behoorlijk wat handelingen voor kijken voordat een "cane" klaar is. Uiteindelijk heb dan een ro
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN