maten damesarmbanden
banner11908

MATEN dames armbanden


 
 

Heb je al een passende armband?

Heb je al een armband die lekker zit en die je in de lengte helemaal kan uitspreiden? Leg er een liniaal langs en meet het aantal centimeters. Dit is de maat van jouw armband. Deze tip is ook handig als je armband een cadeautje is. Zorg dat je de armband van degene die je een cadeautje wil doen, stiekem even opmeet.

Hoe meet je de omtrek voor een armband?

Meet de omtrek van je pols

Een andere optie is de omtrek van je pols opmeten. Als je de omtrek van je pols gaat meten, kun je dit het beste net boven (naar je vingers toe) het knobbeltje van je pols doen. Draai er een meetlint omheen en zorg dat het niet te strak zit. Het aantal centimeters is meteen af te lezen. Heb je geen meetlint, dan kun je er voor kiezen om een touwtje te gebruiken. Draai het touwtje om je pols heen en zet een streepje waar het touwtje kruist. Meet vervolgens de lengte van het touwtje op.
 

Maar let op! Je polsmaat is niet je armbandmaat. Het hangt af van hoe strak/los je zelf wil dat de armband zit. De onderstaande tabel geeft aan wat je bij je polsomtrek op moet tellen om tot je armbandmaat te komen. Wil je een vrij aansluitende armband hebben, tel er dan ongeveer hooguit een halve centimert bij op.  Wil je dat de armband vrij losjes valt, tel er dan 1,5 tot 2 cm bij op. En het hangt ook af van de dikte van het materiaal (stug, soepel) of wat voor sluiting er in zit.

 

Maten dames armbanden
 

MAAT

CENTIMETERS

XS

kleiner dan 17 cm

S

17/18

M

18/20

XL

langer dan 22


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN