brillenkoordjes: welke soorten leer/ Atelier Geejee
banner11908

Soorten leer

SOORTEN LEER en andere gebruikte materialen

Rundleer

Komt van echte runderen en buffels. Vaak geschikt voor de wat stoerdere artikelen. Er zijn ook nog andere soorten leer, bv. geitenleer, maar die worden door Atelier Geejee niet gebruikt.

Nappaleer
Nappa is de aanduiding voor de gladde beschermende toplaag kenmerkend voor leder; hiermee onderscheidt het zich van bijvoorbeeld suède. Het wordt gemaakt van het nerfleder van een runderhuid. 

Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer en omvat daarom niet de huidlaag. Het is wat zachter dan het standaard leer en de vleeskant wordt opgeruwd. 

Nubuck leer
Na het looiproces worden de wat mooiere nerfhuiden aan de bovenkant opgeruwd. Waardoor er zachter, maar ook wat kwetsbaarder leder ontstaat. Nubuck leer is licht aangeschuurd.

PU leer
PU is een afkorting van PolyUrethaan. Het is imitatieleer dat bijna niet van echt te onderscheiden is. PU-leder is een synthetische samenstelling en dit materiaal bevat 100% geen dierlijke stoffen.


De brillenkoordjes zijn ook op maat te bestellen: zowel wat betreft lengte, met en/of zonder versieringen. Je kunt zelf uitmeten met een touwtje hoe hoog jij je bril wilt laten hangen. Wat betreft de versieringen: die zijn wisselend. Let op: op maat gemaakte brillenkoordjes, die je bestelt, zijn niet te ruilen!

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN