tips-en-trucs
atelier geejee header

Tips en trucs

Tips, trucs en andere wetenswaardigheden
Gebruiksadvies rubberen lusjes:

* schuif het rubberen lusje om de poot van de bril heen en duw dan het metalen ringetje aan.
* schuif daarna het open gedeelte van het rubberen lusje ook over de poot van de bril heen
* beide kanten van het rubber lusje zitten nu over je brilpoot heen en
* afhankelijk van de breedte/ dikte van je poot kun je het rubbertje eventueel nog een keer erom heen doen
* het rubbertje zit dan goed vast om je poot heen, zodat je je bril niet meer kunt verliezen  

           


  

Een andere manier is om je bril dicht te doen: schuif het rubbertje naar je scharnier toe: en je bril blijft dicht hangen aan je koordje (dit kan alleen niet bij alle brillen)Een andere manier is om je bril in een ring te doen. Je hebt dan je bril zonder koordje op, kan ook prettig zijn.

     

Mocht het zijn, dat je brillenpoten heel erg dun zijn, dan kunnen de bijgeleverde rubbertjes een te grote "prop" worden, wat niet mooi is, als je deze om de poten heen wikkelt. Of ze zijn gewoon veel te groot en ze glijden van je poten af....Dan kun je het oplossen, door het rubbertje eraf te halen (of te knippen) en een klein mini elastiekje (met een diameter rond de 10 of 12 mm) er voor in de plaats te zetten. Dit is veel dunner en valt dus ook veel minder op. Zie op de onderstaande foto. Let er wel op dat deze elastiekjes veel eerder kapot kunnen gaan, omdat het zo dun is en dan eerder aan vervanging toe is. Controleer de elastiekjes dus regelmatig, zodat je je bril niet kwijt raakt!  Je kunt deze elastiekjes ook kopen op deze site: https://ateliergeejee.nl/12-kleine-mini-elastiekjes-doorzichtig-of-gekleurd/   Of je kunt mini elastiekjes kopen bij de drogisterij of een kapper....zorg dat de diameter zo klein mogelijk is (rond de 10 - 12 mm) zodat het aantal wikkels rond de brillenpoten zo weinig mogelijk is. Zit het elastiekje door het ringetje, dan rol je het open stuk zo strak mogelijk om je brillenpoten heen. 

     
 


Hoe bevestig je een nieuw rubber lusje aan je brillenkoord?


Het rubbertje zit vast aan het metalen ringetje. Maak dit metalen ringetje met het liefst twee tangetjes open (of een tangetje en bv een pincet). Opening bovenin (zie de foto), buig dan het linker tangetje van je af, het rechter tangetje naar je toe. Je behoudt zo dezefde grootte van het ringetje. Duw het rubbertje of elastiekje er in (of haal het er uit) en sluit het weer goed af (zonder kiertje ertussen), zodat je zeker weet dat het elastiekje of rubbertje er niet meer uit kan. Draai dan het rubbertje of elastiekje een aantal malen om je brillenkoord heen, zodat je koordje niet meer van je bril af kan glijden (zie ook bovenstaande foto's). 

Tip: Heb je nu geen twee tangetjes en wil je het rubbertje vervangen door een elastiekje, dan kun je ook nog het rubbertje doorknippen (dan blijft het metalen ringetje gewoon gesloten) en dan haak je het elastiekje erin met een lus, zie op bovenstaande foto's.


Alle koordjes die worden verkocht door Atelier Geejee zijn geschikt voor alle soorten brillen, de lengte is ongeveer 65 cm. Afwijkende lengtes kunnen besteld worden. Alles is handgemaakt. 

Als je een nieuw koordje hebt gekocht, dan kan het zijn, dat het nog wat stug is. Leer moet even soepeler worden door het dragen (net als nieuwe schoenen). Bovendien heeft leer op een rol gezeten, dus kan het zijn, dat in het begin je koordje nog niet soepel "recht" naar beneden valt, ook dat kan dan even duren. Je kunt er een handje bij helpen, door het koordje wat soepeler te maken in je handen.Trek er wat aan, verfrummel het leer tussen je beide handpalmen, zodat de "krul" van de rol er wat eerder uit gaat. Trek het dan weer recht, zonder dat je aan de rubbertjes trekt. Herhalen, indien dit nodig is. 

Voor eventuele nieuwe losse rubbertjes: klik
HIER


Voor onderhoud van leren koordjes om ze zo lang mogelijk mooi te houden: KLIK HIER

Is je schuifknoop los geraakt, lees dan even hoe je deze weer opnieuw kunt maken en klik even HIER
 

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN